Світовий досвід збереження культурної спадщини
03.07.2022 р.

За останнє століття туризм перетворився з короткочасних мандрівок у потужну високорентабельну індустрію, в якій тісно переплелися економічні і соціальні аспекти. Проблема ставлення до історичної та культурної спадщини є однією з найважливіших. Вона вивчається філософами, істориками, культурологами, соціологами та тісно пов’язана з мистецтвом, політикою, правом та іншими сферами діяльності.

Читати далі... »




Цікаві факти про українську мову
23.06.2022 р.

За різними даними, українська мова займає 25 або 32 місце за кількістю носіїв серед найпоширеніших мов у світі. Для 36-37,5 мільйонів осіб українська мова є рідною. Загалом у світі 41-45 мільйонів осіб володіють українською.

Читати далі... »


Гастрономічна українська кухня як нематеріальна культурна спадщина
14.09.2021 р.

Відомо, що у світі існує безліч народів і у кожного своя кухня та свої рецепти для приготування страв. Національна кухня кожного окремого народу світу – це окремі кулінарні королівства, які цікаво досліджувати. Кожен народ має власні традиції, власну історію і, звичайно ж, свої особливості національної кулінарії.

Читати далі... »


Гастрономічна культура українців
08.09.2021 р.

Гастрономічна культура - це культурно специфічна система норм, принципів і зразків, що втілюється в способі приготування їжі, наборі прийнятих в даній культурі продуктів і їх поєднаннях, практиці споживання їжі, рефлексії над процесами приготування і вживання їжі.

Читати далі... »


Святкові страви у календарному циклі народного харчування як нематеріальна культурна спадщина поліщуків України
18.08.2021 р.

Традиційне харчування українців, як і інших народів, пройшло тривалий шлях становлення і розвитку. У свою чергу система харчування завжди поділялася за географічними умовами. Тому розташування Полісся обумовило певні особливості у їжі.

Читати далі... »


Гастрономічні культурні явища як маркер української нематеріальної культурної традиції
14.07.2021 р.

Вагомими частинами культури українського народу, поряд з мовою та мистецтвом є культурні гастрономічні явища. Гастрономія виступає своєрідним етнічним маркером, що позначає буденне існування нації. Кухня вбирає в себе той неоцінений здобуток народу, що складався віками.

Читати далі... »


Гастрономічна культура та традиції як елемент нематеріальної культурної спадщини України
08.07.2021 р.

Поки ми зараз переживаємо надзвичайні умови блокування в глобальному масштабі через пандемію коронавірусу (COVID-19), ми також бачимо шляхи, якими вплив цієї кризи виходить за рамки нашого фізичного здоров’я. Фестивалі та культурні заходи скасовуються або відкладаються, а культурні практики та ритуали обмежуються, що спричиняє зміни в житті багатьох людей.

Читати далі... »


Нематеріальна культурна спадщина як чинник розвитку фестивального руху на Закарпатті
30.06.2021 р.

Сучасний світ переживає процеси глобалізації та інтеграції, що суттєво позначилося на розвитку культури. Однією з найпоширеніших форм культурної комунікації сьогодення є фестиваль.

Читати далі... »


Символіка квітів в українській традиції
24.06.2021 р.

Споконвіку шанують в Україні квіти. Предки українців обожнювали квіти, вважаючи, що цей витвір природи даровано людям від Бога. Квіти постійні супутники нашого життя. Вони на клумбах, у кімнаті, на газонах. Вони на вишиваних рушниках, скатерках. Ними розмальовують печі, стіни осель.

Читати далі... »


Фестивальний рух у збереженні фольклорних традицій
17.06.2021 р.

Україна, яка є найбільшою за площею європейською державою і п’ятою за населенням територією з глибокими етнокультурними традиціями та унікальним історичним минулим, має значний потенціал для розвитку фестивального туризму.

Читати далі... »




Ми щиро сподіваємось, що всі Ваші мрії ми втілимо у життя!