Чи варто брати прізвище чоловіка?


25.03.2011 р.

Останнім часом почастішали випадки коли дівчата, виходячи заміж, не бажають брати прізвище чоловіка. Причиною цьому можуть бути різні обставини. Наприклад, прізвище дівчини є її "брендом", або милозвучніше на її думку або ще щось.

Коріння цієї проблеми, необхідно шукати не на поверхні, а глибше. Коли дружина не бере прізвище чоловіка, для чоловіки підсвідомо це означає, що його дружина не хоче входити в його сім'ю, а також те, що він не є її єдиним. Також з давніх часів чоловік - продовжувач роду, який проносить своє прізвище крізь століття. І раптом нитка може обірватися. Це вважається як би зрадою з боку жінки в розумінні чоловіка. Дівчата ж думають, що всі ці доводи є пережитками минулого, а в наш час пора мислити ширше.

У більшості випадків дівчина не хоче брати прізвище чоловіка тому, що його прізвище ніби то смішне чи немилозвучне, а у неї гарне. Якщо Ви соромитеся прізвища, значить, Ви соромитеся свого чоловіка. А тоді виникає питання - чи варто виходити за нього заміж? Адже цей сором може обернутися величезними наслідками вже в сімейному житті. А можливо дівчина просто невпевнена у собі? Адже самодостатня людина не може навіть уявити, що з неї будуть сміятися через прізвище її коханого чоловіка.

Часто відмовкою прийняти прізвище чоловіка є те, що буде морока з документами, необхідно стояти в чергах по різних установах і т.п. Особливо настирливі дівчата іноді навіть домагаються своєї мети та переконують майбутнього чоловіка саме таким аргументом. Але, з іншого боку, бюрократична біганина по кабінетах максимум через тиждень-два закінчиться. А от жити вам разом все життя. Та й знов-таки дівчина з дівочим прізвищем підсвідомо відчуває себе як би наполовину заміжньою. Та й для оточуючих вона начебто заміжня, а ніби і ні, прізвище-то залишилася старим.

Деякі дівчата вважають, що змінивши прізвище, вони як би, зраджують свій рід. Але, як стверджують психологи, так може міркувати тільки незріла особистість. Адже споконвіку дружина входила в рід чоловіка.




Залишити коментар



Ми щиро сподіваємось, що всі Ваші мрії ми втілимо у життя!